Finnes egentlig G-punktet?

Om G-punktet finnes er en diskusjon som har pågått blant de lærde siden Ernst Gräfenberg første gang hevdet at han hadde funnet ut noe nytt om kvinnen. Det ser heller ikke ut til at denne diskusjonen har til hensikt å dø ut med det første, i januar 2004 var det bare noen måneder siden et forskerteam mente de kunne dokumentere at G-punktet ikke eksisterte. Det skulle være unødvendig å nevne at millioner av kvinner mener de tar feil….

For å kunne bastant kunne slå fast at G-punktet finnes eller ikke finnes, må man først finne ut hva det egentlig er, og det vet ikke. Det høres kanskje utrolig ut, men i det 21. århundre strides de lærde fortsatt om hva G-punktet er, om det eksisterer og om enkelte kvinner kan ejakulere og hva væsken da eventuelt består av. Altså kan man ikke med sikkerhet si at G-punktet finnes, like lite som man kan si at det ikke finnes. Kvinners seksualitet har alltid vært, og vil nok fortsatt en stund være, et svært kontroversielt tema. Husk at det var så sent som i 1950 at klitoris ble oppdaget. Freud slo noen år fast at Klitoris ikke eksisterte og at alle de orgasmene kvinner kunne få kom fra skjeden. De kvinner som ikke fikk orgasme ved samleie, de var det simpelthen noe galt med. Freuds meninger sto uimotsagt i mange, mange år og fortsatt, den dag i dag, finnes det en del mennesker som deler hans oppfatning av ting.

Whipply og Perry fastslo som kjent i 1982 (se historiedelen) at alle kvinner hadde et G-punkt. 6 år senere kom Masters, Johnson & Kolodny med sin oppdaterte utgave av «Human sexuality», hvor de hevdet at kun 10% av kvinnene i deres studier hadde kunne vise til et område som passet til beskrivelsen av det som da gikk under navnet G-punktet. Whipply og Perry slo tilbake med at deres undersøkelser var foretatt på kvinner i trygge omgivelser, Masters & Johnson foretok alle sine undersøkelser i et laboratorium og de påsto at mange kvinner derfor ikke følte seg trygge nok til å slippe seg helt løs. Det var startskuddet på diskusjonen mellom de lærde.

Siden den gang har enhver sexolog som har publisert en bok viet i hvert fall noen linjer til dette «fenomenet». Noen har skrevet hele bøker om det hvor de argumenterer for eller i mot. Andre, som f.eks. Dr. Ruth nøyer seg med å skrive at per i dag finnes det ingen medisinske bevis på at G-punktet faktisk eksisterer (Encyclopedia of sex, andre utgave, utgitt i 2000).

Som om ikke G-punktet var nok, dukket fenomenet kvinnelig ejakulasjon opp! «Hva var nå dette?» spurte forskerne seg selv. Svarene de kom frem til var ikke spesielt oppløftende for de kvinner som faktisk ejakulerte, de fleste syntes å enes om at det var snakk om kvinner som tisset på seg enten fordi de led av inkontinens eller fordi de rett og slett fikk en orgasme som var så kraftig at de tømte blæra. I dag er heldigvis de fleste enige om at kvinnelig ejakulasjon skyldes helt andre ting, men så sent som i 1988 sa Masters & Johnson at det nok skyldes inkontinens… Så muligheten er dessverre fortsatt til stede for at du kan komme borti mennesker som fornekter både G-punktet og enkelte kvinners evne til å ejakulere.

Den eneste måten å være sikker på om G-punktet eksisterer, er å prøve å finne det selv. Uansett hvor mye du søker på Internett, uansett hvor mange bøker du leser: noe absolutt svar vil du ikke finne. Det er nok av dem som sverger til at det finnes, og det er nok av dem som sier det bare er tøv. Vi kan, som så mange andre, hevde at vi vet svaret, men spiller det egentlig noen rolle? Hvorfor ikke undersøke fremre del av skjedeveggen selv? Hver eneste kvadratcentimeter kan være kilde til nye oppdagelser, oppdagelser som du vil oppdage at varierer til og med etter hvor i månedssyklusen du befinner deg. Om du finner et område som kan gi deg ekstra nytelse, spiller det egentlig noen rolle om andre tror på det? Spiller det noen rolle hva det heter? Det beste er nok bare å lene seg tilbake og nyte…