G-punktet: Harde fakta

Her har vi samlet noen korte fakta om G-punktet som du kanskje og kanskje ikke kjenner til fra før.

G-punktet er oppkalt etter Ernst Grãfenberg som oppdaget det i 1950, men hans oppdagelse ble ikke offentlig kjent før i 1982. Det skjedde først når Beverly Whipple og John D. Perry publiserte «The G-spot and other recent discoveries about human sexuality».

Noen kvinner kan ejakulere en væske (som kan variere i farge fra klar til mer melkehvit) i forbindelse med en G-punkts-orgasme. Dette er helt normalt og helt ufarlig. Denne væsken er IKKE urin.

Flere studier har konkludert med at både G-punkts-orgasmer og spesielt ejakulasjon hos kvinner opptrer oftere hos kvinner som har brukt mye tid på å trene PC-muskelen (les mer om den i en egen artikkel hvor det også står en del om hvordan man kan trene denne undervurderte muskelen).

Mange kvinner rapporterer at rett før ejakulasjonen inntreffer, føles det som om vagina får en annen type sammentrekninger, ikke sammen på samme måte som ved en «vanlig» orgasme, men heller utover. Studier har bekreftet dette; den ytterste tredjedelen av skjeden har sammentrekninger som presser utover.

De fleste kvinner er ikke i stand til å ejakulere med en penis eller en dildo i skjeden. Begge deler kan bringe henne «til kanten», men for at selve ejakulasjonen skal kunne finne sted må dildoen/penis trekkes ut.

De fleste er enige om at det er lettere for kvinner å få såkalte multiorgasmer (flere orgasmer med svært kort mellomrom) dersom G-punktet blir stimulert.

Jo mer du trener PC-muskelen, jo større er sjansene for at du skal oppleve både en G-punkts-orgasme og det å ejakulere. Denne muskelen trenes enkelt med «knipeøvelser» eller ved hjelp av vekter eller kuler som fåes kjøpt på apoteket eller i sexbutikker.

De fleste opplever en klitorisorgasme og en orgasme fra G-punktet forskjellig, dette har en helt logisk forklaring. Klitoris er knyttet til pudendal-nerven, G-punktet er knyttet til pelvic-nerven. Disse sender forskjellige impulser til hjernen og dermed oppleves orgasmene forskjellig. De fleste kvinner mener en orgasme som følger pelvic-nervebanen oppleves mer i hele kroppen, enn en orgasme som er forbundet primært med pudendal-nervebanen. Uten at det dermed er sagt at den ene typen er bedre enn den andre – de oppleves bare forskjellig. Disse to formene for orgasme kan også blandes, slik at man får en tredje type orgasme, en blandingsorgasme (Perry & Whipple & Ladas).